Menu

House studio: Living Workshop

fds | officina di architettura

fds | officina di architettura

Architetto

Descrizione Progetto

House studio: Living Workshop

  • client: private
  • size: 228 m²
  • location: chiaravalle (AN) – ITALY
  • status: completed in 2013
  • photo credits: © fds|officina di architettura®

“Officina di Architettura”‘s Lab has moved into this house, situated in the new residential area “parco del guardengo,” Chiaravalle – Ancona.
The project stems from the need to reinterpret in a contemporary way the formal and ideal concept of the “old barn.” From this formal reminiscence, through a slender, but studied compositional process, it was possible to create a innovative and original building, rich in many evocative and emotional aspects. It recognizes the value and potential of the traditional architecture, while adapting to the current needs of house studio.

preloader